Aldrig fel med ett gott bröd

Vad man än äter anser jag att det alltid går att äta ett gott bröd till maten. Häromdagen köpte jag därför Martin Johanssons bok "bröd bröd bröd" som innehåller inte mindre än 100 recept på allt från limpor till frallor till söta bröd. Mums! Har nu på två dagar betat av två av recepten och är inte besviken!
 
Nattjästa vridna baugetter
3 baugetter
 
3 g jäst
350 g kallt vatten
450 g ekologiskt vetemjöl special
10 g salt
 
Rör ihop alla ingredienser för hand eller med degblandare. Täck bunken med lock eller plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur ca åtta timmar.
Skrapa ut degen på väl mjölat bakbord och vik ihop till ett paket (dra ut till en kvadrat och vik först in överkant och underkant mot mitten och sedan de andra sidorna). Täck med bakduk och låt jäsa yttligare ca en timme. Sätt ugnen på 250-275 grader. Dela degen i tre delar och dra ut varje del och vrid ett varv. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
 
 
Självklart behöver de inte jäsa under natten, jag tog precis ut mina ur ugnen eftersom jag satte dem på jäsning imorse för att kunna avnjuta dem till fredagsmiddagen. Trevlig helg på er! :)
Baka Baugetter Bröd
0 kommentarer